După luni de însingurare și pandemie, n-ai vrea să stai la masă cu niște oameni vii, talentați, cu inima caldă, deopotrivă inteligenți și cultivați? Cauți o soluție pentru problemele de concentrare, comportament și comunicare ale copilului tău? Ți-e dor de vechile standarde de excelență ale școlii românești? Ai nevoie tu însuți de un prieten (sau mentor) îndrăgostit de slove și carte?
Clubul Marilor Cărți este ieșirea ta din labirint. Pe urmele unor înaintași de geniu, reconstruim tipare de gândire inteligentă și reflexe de normalitate. Într-o lume grăbită, urâțită și mincinoasă, clădim comunitatea iubitorilor de adevăr, bine și frumos, unde nu doar copiii, ci și părinții acceptă pariul dezvoltării lor continue.
Astăzi vom discuta de la ora 18:00 Cronicile din Narnia de C. S. Lewis. Tema principală este destinul unui tărâm numit Narnia, în care se intră inițial printr-un șifonier.
În Narnia unele animale pot vorbi, deoarece acolo trăiesc făpturi mitice iar magia este un lucru obișnuit. Totul începe când cei patru frați Pevensie pătrund pe acest tărâm fermecat și îl întâlnesc pe Aslan, leul mort și înviat.
Opera lui C. S. Lewis (autor ecranizat de BBC și vândut în peste 100 milioane de exemplare) face parte din canonul Marilor Cărți, meritând a fi parcursă în integralitate de oricine, indiferent de vârstă, inteligență sau confesiune.
Clubul Marilor Cărți invită membrii Gold+ la o extraordinară incursiunea în lumea lui C. S. Lewis.
Invitat-special: Denise Vasiliu. Expunerea face parte din programul Constantin Noica de formare filozofică și teologică, unde punem accentul pe studiul textelor vechi și moderne ale marilor clasici. Formatul restrâns încurajează lectura aprofundată, dialogul intim și deschiderea către interlocutor. Invitația nu este transmisibilă. Vă mulțumim!
Pentru un upgrade, vizitați vă rugăm pagina de abonamente.
Estera Dalca
Director progame educaționale Clubul Marilor Cărți
www.marilecarti.ro
„Vedem mai bine şi mai departe nu pentru că ochii noștri ar fi mai ageri, ci pentru că înaintașii ne poartă pe umerii lor de giganți.”
Bernard din Chartres